Tietoa uudelle opiskelijalle

Tärkeää tietoa uusille opiskelijoille!

Opiskelujen aluksi

Maksut ja ilmoittautuminen

  • Ilmoittaudu läsnäolevaksi yliopiston lukuvuodelle. Ilmoittautumisen yhteydessä saat myös oman verkkotunnuksesi. Maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu sähköisesti verkkopalvelutunnuksia käyttäen. Jos sinulla ei ole verkkopalvelutunnuksia, ne kannattaa hankkia, koska se helpottaa ilmoittautumista. Lisää infoa ilmoittautumisesta täältä.
  • Tilaa opiskelijakortti mahdollisimman nopeasti, koska se helpottaa elämääsi opiskelujesi aikana.

Liity…

  • … Varnitsan jäseneksi! Varnitsan jäsenyyden saat maksamalla  jäsenmaksun. Jäsenmaksu 20 € maksetaan Varnitsan tilille FI68 4108 0010 9749 99. Jäsenmaksun maksettuasi saat myös Historian Opiskelijain Liiton (HOL) tarran opiskelijakorttiisi sekä Varnitsa- Suolankeittäjien heimo-kirjan. Tarran voit noutaa Varnitsan rahastonhoitajalta (yhteystiedot Hallitus-osiossa). Tarralla saat mm. alennusta museoiden pääsymaksuista.
  • … Varnitsan sähköpostilistalle ja Facebook-ryhmään, niin tiedät mitä ainejärjestössäsi tapahtuu. Varnitsan sähköpostilistalle ilmoittautumisohjeet löydät kohdasta ”Sähköpostilista”.
  • Pohdi haalareiden hankkimista. Fuksien perinteinen haalarikaste tapahtuu keväällä Varnitsan kevätpäivillä.
  • Varnitsasta kuulet paljon tuutoreilta ja opiskelijatovereiltasi, mutta parhaiten Varnitsasta ja sen vaiheista saat tietoa Varnitsan omasta historiateoksesta Varnitsa – Suolankeittäjien heimo. Kirjan ovat kirjoittaneet historian nykyiset ja entiset opiskelijat sekä historian laitoksen henkilökunta. Kysy lisää hallituksen jäseniltä.

Sanastoa

Yliopiston rakennuksia

AURORA Täältä löytyvät mm. yliopiston hallintokeskus, opiskelijapalvelut, YTHS (=Ylioppilaiden Terveydenhoitosäätiö), kielikeskus, kauppatieteiden – ja oikeustieteiden laitokset sekä Karjalan Tutkimuslaitos. Kahvila Aura löytyy myös täältä. Luentosalien tunnus AU.

AGORA Suomen kieli, vieraat kielet, käännöstiede, kulttuuritieteet ja teologia. Historian opiskelijoiden suosima kahvila ”Humukuppila” löytyy täältä. Luentosalien tunnus AG.

BOREALIS Metsätieteiden laitos. Opiskelijaravintola Pihlaja.  Luentosalien tunnus BOR.

CARELIA Joensuun kampuksen keskusrakennus, josta löytyvät suurimpien luentosalien lisäksi opiskelijaravintola Carelia ja yliopiston kirjasto. Luentosalien tunnus C.

EDUCA Kasvatustieteiden rakennus. Opettajaksi opiskeleville tämä rakennus tulee tutuksi. Luentosalien tunnus E.

FUTURA Kemian rakennus. Paljon laboratorioita. Opiskelijaravintola Pipetti. Luentosalien tunnus on F.

METRIA Historian rakennus! Täällä pääosa historian luennoista pidetään. Rakennuksessa pitävät majaansa myös maantiede, yhteiskuntatieteet, matematiikka, fysiikka, tietojenkäsittelytiede, psykologia sekä tietotekniikkakeskus. Luentosalien tunnus on M.

NATURA Biologian rakennus. Paljon laboratorioita ja täytettyjä eläimiä. Opiskelijaravintola Kuutti. Luentosalien tunnus N.

REGIA Opiskelijaravintola Verola. Kasvatustieteiden musiikin opetusta.

TULLIPORTIN KOULU Joensuun Normaalikoulun yläaste ja lukio. Opettajaksi opiskelevien opetusharjoittelut suoritetaan pääosin täällä.

LÄNSIKADUN KOULU Joensuun Normaalikoulun ala-aste. Varnitsan viikottainen salivuoro pidetään tämän koulun liikuntasalissa.

Muuta tärkeää

HOPS Henkilökohtainen opintosuunnitelma, joka tehdään Oodi-hopsina WebOodissa. Sen avulla suunnittelet omat opintosi lukukausittain.

ISYY Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta.

LAITOS Jokainen oppiaine kuuluu jonkin laitoksen alaisuuteen. Itä-Suomen yliopistossa useampi oppiaine voi kuulua yhden laitoksen alaisuuteen. Historian oppiaine kuuluu yhdessä maantieteen ja ympäristöpolitiikan- ja oikeuden kanssa Historia- ja maantieteiden laitokseen.

TOIMITUSKUNTA Epämääräinen retkulauma, joka pitää toimituspalavereja ja toimittaa Varnitsa-lehteä. Toimituskuntaa johtaa päätoimittaja. Jos lehden toimittaminen kiinnostaa, ota yhteys päätoimittajaan.

UEF Itä-Suomen yliopiston lyhenne

VPS Varnitsan PalloSeura. Varnitsan oma urheilu- ja virkistysseura, pelaa enimmäkseen salibandya. Harjoittelee Joensuu Areenalla ja pelaa yliopiston sählyliigassa.

WEBOODI Opiskelun ja opetuksen tuen tietojärjestelmä. WebOodissa voit mm. selata opintosuorituksiasi, ilmoittautua kursseihin ja tentteihin, suunnitella opintojasi ja tehdä lukukausi-ilmoittautumisen.

Metria
Metria
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s