Tuutorit

Hei, sinä uusi (tai miksei vanhempikin?) historian opiskelija!

Visaisten kysymysten kanssa ei tarvitse jäädä yksin! Jos kaipaat vastausta opiskeluun liittyvissä kysymyksissä, opiskelijatuutorit auttavat ja neuvovat (amanuenssi Riikka Myllyksen johdolla), jotta opiskelu ja opiskelijan elämä sujuisivat kivuttomasti. Voit laittaa tuutoreille sähköpostia tai nykäistä hihasta yliopistolla tavatessanne. Riikka Myllyksen saat kiinni sähköpostilla ja puhelimitse, tai voit mennä keskustelemaan vastaanottoajalla työhuoneeseen.

 

Amanuenssi Riikka Myllys

vastaanotto: Metria 373

puh. 050 372 8646

riikka.myllys[at]uef.fi

 

Tuutorit:

 

 Antti Aavaharju
anttia(at)atudent.uef.fi
antin-kuva

Morjensta vaan kaikille miunki puolesta! Mie oon Antti Aavaharju ja ikää on 22 vuotta. Joensuuhun muutin opiskelujen perässä Etelä-Karjalasta. Joensuu osoittautuikin hyvin mukavaksi kaupungiksi asua ja opiskella, enkä ole katunut päätöstäni hetkeäkään.

Nyt tosiaan neljäs vuosi starttaa yliopistolla ja tarkoituksena olisi valmistua joskus tulevaisuudessa aineopettajaksi. Opetettavaksi sivuaineeksi minulle tulee ainakin yhteiskuntatieteellinen paketti, joka kuuluu Joensuussa pakollisena hissan opeopintoihin. Toiseksi sivuaineeksi ajattelin keväällä aloittaa ortodoksisen uskonnon lukemisen.

Vapaa-aikani kuluu vaihtelevan tehokkaasti erinäisten harrastusten kanssa. Liikunnan puolelta tulee harrastettua hema:a tuttavallisemmin historiallista miekkailua. Harrastuksiini kuuluu myös legoilla pienoismallien ja enemmän ja vähemmän suurien teosten tekeminen sekä näyttelytoiminta eripuolilla Suomea. Todennäköisesti minuun törmää myös moottoripyörän sarvissa, mikä onkin minulle rakkain liikkumamuoto.

 

Ella Leskinen

ellal(at)student.uef.fi

ellan-kuva

Olen Ella Leskinen ja aloitan syksyllä neljännen opiskeluvuoteni Joensuussa. Kotoisin olen pienestä Etelä-Savon paikkakunnasta. Ennen kuin aloitin opintoni Joensuussa, opiskelin vuoden verran Alkio-opistolla. Minusta pitäisi tulla isona historian asiantuntija, mitä se ikinä tarkoittaakaan.

Vapaa-ajalla minuun saattaa törmätä yliopiston liikuntapalvelun, eli Sykettä, parissa. Jos liikunta hyvässä seurassa kiinnostaa, kannattaa hyödyntää laajaa tarjontaa. Silloin kun en ole liikunnan parissa tai kuluta yliopiston penkkejä, katson Netflixiä.

Suosittelen lämpimästi osallistumaan aktiivisen ainejärjestömme, eli Varnitsan, erilaisiin tapahtumiin. Tapahtumiin osallistuminen on hyvä tapa tutustua sekä teidän omaan vuosikurssiinne, että myös meihin vanhempiin vuosikurssilaisiin. Jos tulee kysyttävää ihan mistä vaan, saa tulla nykäisemään hihasta tai laittamaan viestiä.

 

Petra Puustjärvi

petrpu(at)atudent.uef.fi

petran-kuva

Hello!

Olen Petra, 23-vuotias Suomen historian pääaineopiskelija ja nyt myös teidän brand new tuutori! Alkujani olen kotoisin kalakukkokaapunnista eli Kuopiosta, kiero savolaene siis. Historian opinnot aloitin syksyllä 2015, eli nyt Herran vuonna 2018 alkaa neljäs opintovuoteni. Ylioppilaaksi kirjoitin vuonna 2014, mutta pidin opintojen välissä välivuoden, jolloin lähinnä vedin lonkkaa ja opiskelin harrastuksena valokuvausta. Nykyään harrastan lähinnä haalarimerkkien keräämistä haalareihini ja hassuja eläinvideoita. Käynpä minä myös joskus erilaisissa tapahtumissa esiintymässä maskottipuvussa.

Tulevaisuudessa minusta pitäisi valmistua historian ja yhteiskuntaopin aineenopettaja sekä luokanope, joten jos tulee jotain kysyttävää pedagogisista opinnoista, niin niistä kannattaa erityisesti minulta kysellä. Toimin myös historian opiskelijoiden ainejärjestön Varnitsa ry:n toisena tapahtumavastaavana ja täten vastaan siis myös historian opiskelijoiden yhteisistä tapahtumista ja touhuista. Eli jos tälläkin saralla tulee kysyttävää niin nykäiskää vain hihasta!

Joensuu on todella mukava ja viihtyisä kaupunki asua. Kaupunki on ehdottomasti parhaimmillaan kesällä, mutta ei siinä kyllä mitään vikaa ole myöskään keskitalvella. Viimeisenä muttei vähäisimpänä haluan sanoa, että joskus saatatte kuulla erilaisia tornihuhuja  Joensuun eri kaupunginosista ja ehkä jopa listausta siitä missä ei kannata ainakaan asua. Näitä kertomuksia ei kannata niellä ihan purematta. Haluan siis antaa eräänlaisen protipin, että älkää siis olko turhan kranttuja etenkään alkuvaiheessa asunnon sijaintipaikasta, sillä suosituimpien asuinalueiden opiskelija-asuntoihin on pitkät jonot ja huhut ovat monesti juuri huhuja. Loppujen lopuksi kaupunginosat eroavat toisistaan lähinnä sijainnissa.

Pidemmittä puheitta, tervetuloa opiskelemaan historiaa! Syyskuussa nähdään 🙂

 

Teemu Rainamaa

teemurai(at)student.uef.fi

teemun-kuva

Mo!

Olen Teemu Rainamaa ja ikää löytyy 24 vuotta. Joensuuhun eksyin vuonna 2014, eli lehtien varistessa maahan alkaa jo viides opiskeluvuosi. Meneepä aika nopeaan. Taustaani voi kuvata kolmen koon lausekkeella: Kymenlaakso>Kouvola>Kuusankoski, eli nykyisen Kouvostoliiton alueelta ollaan, mieluiten Kuusankoskelta. Tällä hetkellä suoritan pedagogisia opintoja, eli opettajaksi on siis tarkoitus tässä valmistua. Sivuaineina löytyy (lähes pakollinen) yhteiskuntaoppi-kokonaisuus sekä maantiede.

Liikuntaa tulee harrastettua mieluusti, mutta kuitenkin vaihtelevalla frekvenssillä eli silloin, kun deadlinet vielä häämöttävät kaukaisuudessa. Deadlinet ovat vähän kuin talvi autoilijoille, kaikki tietävät niiden olevan tulossa, mutta aina ne pääsevät iskemään takavasemmalta. Kannattaa jo opintojen alussa panostaa opiskeluun, niin ei tarvitse myöhemmin sitten sykkiä. Jos liikunta kiinnostaa, löytyy siihen mahdollisuuksia ja fasiliteetteja sekä Joensuun, ylioppilaskunnan että myös Varnitsan osalta. Vaikkei taitoa aina löytyisikään, niin siitä vaan rohkeasti mukaan vähän heilumaan ja huitomaan. Auttaa kummasti jaksamaan opinnoissa ja opiskelijaelämän riennoissa.

Loppukaneettina onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa Joensuuhun! Jos herää kysymyksiä tulevasta opiskelupaikasta tai opiskelusta ylipäätään, niin pistä vain rohkeasti meiliä osoitteeseen

teemurai(at)student.uef.fi

 

Minna Simola

minnsim(at)student.uef.fi

minnan-kuva

Moi!

Olen Minna, yksi teidän tulevista tuutoreista. Kotoisin olen Helsingistä, mutta Joensuuhun päädyin puolivahingossa muutaman mutkan ja Granin, eli Kauniaisten ja Työväen Akatemian, kautta. Yllätyksekseni olen viihtynyt täällä niin hyvin, että syksyllä alkaa neljäs vuoteni historian opiskelijana Joensuussa.

Näillä näkymin minusta olisi tarkoitus tulla jonkinlainen asiantuntija, kenties ehkä valtiolle. Sivuaineina minulla on mm. ympäristöpolitiikka ja maantiede. Suunnitelmissa olisi vielä ottaa joitain mielenkiitoisia opintokokonaisuuksia sekä kursseja. Vapaa-ajalla mm. rentoudun esim. kahvin äärellä ja treenaten erilaisten liikuntamuotojen parissa kuten salilla, salivuoroilla ja Sykkeen tarjonnan äärellä.

Tuutoroinnin lisäksi tulen olemaan tutut kasvot ainejärjestömme toiminnassa, sillä olen myös yksi hallituksen tapahtumavastaavista. Eli yksi niistä tyypeistä, jotka tulevat järjestämään teille tapahtumia alkaen heti syksyn ensimmäisistä viikoista, joten olkaahan valmiita silloin on luvassa kaikkea kivaa!

Vinkkinä, että kannattaa osallistua ensimmäisenä opiskeluvuotena kaikkiin aktiviteetteihin ja tapahtumiin, sillä ne ovat hyviä tilaisuuksia tutustua toisiin fukseihin teidän omaan vuosikurssiinne kuten myös muihin varnitsalaisiin. Muistakaahan kuitenkin välillä malttaa opiskella.

Odotan innolla pääseväni tutustumaan teihin uusiin fukseihin. Jos tulee jotain kysyttävää esim. Opiskelusta, Joensuusta, Varnitsasta, mistä tahansa ennen syksyä tai syksyllä tai risuja, ruusuja tai toiveita, niin laittakaa s-postia taikka tulkaa rohkeasti juttusille.

Lämpimästi tervetuloa Joensuuhun ja erityisesti Varnitsaan! Nähdään syksyllä!

 

Eero Toroi

eerotor(at)student.uef.fi

eeron-kuva

Moro moro! Olen Eero93 eli 25 vuotta löytyy elämänkokemusta. Kotoisin olen tuolta, mistä löytyy mualiman napa eli Kuopiosta. Juuri alkava vuosi on neljäs opiskeluvuoteni yliopistolla ja mahtavan ainejärjestömme Varnitsan jäsenenä. Sivuaineinani on aineenopettajan yhteiskuntatieteellinen kokonaisuus sekä pedagogiset opinnot eli minusta olisi näillä näkymin tulossa aineenopettaja. Näiden lisäksi aion ottaa vielä sivuaineen sen mukaan, haluanko kolmannen opetettavan aineen vai keksiä jotain, mikä voisi viedä muillekin urapoluille opettamisen lisäksi. Mikään ei siis ole lukkoon lyötyä, vaan vaihtoehtoja löytyy.

Opiskelun ohella paljon aikaa kuluu musiikin parissa. Bändiprojekteja on löytynyt opiskelun aikana useita ja myös omatoimista soittoa tulee harrastettua. Pääsoittimena on kitara, mutta ohessa soittelen myös rumpuja ja joskus myös bassoa. Musiikin lisäksi vapaa-aikaa kuluu myös paljon muun populaarikulttuuriin harrastamiseen, esimerkiksi elokuvat ovat lähellä sydäntä. Liikuntaa harrastan myös paljon eri muodoissa ja Varnitsan liikuntavuoroilla ja muissa liikuntatapahtumissa voi minut varmasti tavata. Tietysti myös Varnitsan toiminta on vienyt minutkin mukanaan ja hallitustoiminnassa olen ollut mukana alusta asti. Ja onneksi olen ollut, sillä toimintaan mukaan lähteminen on tuonut minulle erittäin paljon uusia kokemuksia ja tuttavuuksia.

Aiempina vuosina en ole vielä tuutorina toiminut, minkä vuoksi onkin mahtavaa päästä ottamaan teitä uusia opiskelijoita vastaan heti alusta asti. Onnea vielä opintopaikasta ja tervetuloa Varnitsaan!

 

Pinja Vuorinen

pinjavu(at)student.uef.fi

pinjan-kuva

Moikka!

Olen Pinja Vuorinen, yksi tuleva tuutorinne. Täytän elokuussa 22 vuotta, ja syksyllä lähtee käyntiin kolmas vuoteni Joensuussa ja historian opiskelussa. Alun perin olen kotoisin Kymenlaakson sydämestä Kouvolasta, mutta maisemanvaihdos Joensuuhun sujui kivuttomasti, enkä ole katunut hetkeäkään tänne tulemista. Sivuaineiksi olen ajatellut mahdollisesti kirjallisuutta ja ruotsin kieltä, mutta sen tarkempia suunnitelmia ei vielä ole.

Vapaa-ajallani tykkään lenkkeillä ympäri Joensuuta ja lukea kaikenlaista kirjallisuutta. Toimin myös tänä vuonna ainejärjestömme Varnitsan hallituksessa sihteerinä. Varnitsan tapahtumissa olen ollut mukana alusta lähtien, ja meno ollut mahtavaa omasta fuksivuodestani saakka. Kannattaakin lähteä rohkeasti heti kaikkeen mukaan! Tapahtumissa on helppoa tutustua niin omaan vuosikurssiin, kuin myös vanhempiin opiskelijoihin.

Onnittelut vielä opiskelupaikasta, nähdään syyskuussa! 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s