Toiminta ja tapahtumat

Varnitsan toiminta

Tällä sivulla esitellään Varnitsan toimintaa yleisesti. Varnitsan toiminnasta vastaa viime kädessä hallitus, mutta ainejärjestön toiminnan kehittyminen on pitkälti jäsenistöstä ja sen aktiivisuudesta kiinni. Mitä aktiivisempi jäsenistö, sitä vireämpi järjestö!

Näkyvin osa Varnitsan toimintaa ovat pitkin vuotta järjestettävät tapahtumat, joihin voit tutustua viemällä osoittimen kohtaan ”Tapahtumat”.

Liikunta

Varnitsa on ollut perinteisesti urheilullisesti aktiivinen ainejärjestö, ja omien liikuntatapahtumien lisäksi Varnitsan joukkue on ottanut usein osaa muun muassa ylioppilaskunnan järjestämiin liikuntailtapäiviin useaan kertaan.

Varnitsan Itä-Länsi – pesäpallopeli 4.5.2011.

Salivuorot

Vuoro on lukuvuonna 2018-2019  joka maanantai kello 19-20 Tulliportinkadun koululla ja se on yhteinen Oidipuksen (psykan opiskelijat) kanssa.

VPS

Varnitsan PalloSeura eli VPS (tuttavallisemmin ”Vepsu”) perustettiin vuonna 2009 tyydyttämään historian opiskelijoiden urheilullista nälkää. Joukkue on osallistunut vuosittain järjestettävään yliopiston sählyliigaan. Paras sijoitus on vuodelta 2009, kun joukkue eteni finaaliin asti, jossa hävisi mestaruuden kasvatustieteilijöiden joukkueelle RDC:lle.

Vepsun joukkueeseen mahtuu uusiakin pelaajia, ota ihmeessä yhteyttä Varnitsan liikuntavastaavaan!

VPS:n oma vuoro on lukuvuonna 2018-2019 joka torstai kello 21-22 Tuliportinkadun koululla.

VPS kaudella 2010 – 2011.

Opiskelijapolitiikka

Varnitsa ei ole poliittisesti sitoutunut järjestö; tämä on kirjattu yhdistyksen sääntöihinkin. Historian opiskelijat eivät ole kuitenkaan jääneet sivustakatsojan rooliin, kun yliopiston ja opiskelijoiden asioista Joensuussa päätetään. Useita varnitsalaisia on ollut mm. ylioppilaskunnan edustajistossa ja hallituksessa.

Yliopistolain uudistus ja Joensuun ja Kuopion yliopistojen yhdistyminen Itä-Suomen yliopistoksi vuoden 2010 alusta aiheuttivat harmaita hiuksia monille opiskelijoille kuin myös yliopiston henkilökunnalle. Yliopiston päätöksenteossa ja tiedonkulussa havaittiin olevan selviä puutteita. Syksyllä 2010 huhut ja epämääräiset tiedot pääaineiden ja opintokokonaisuuksien lakkautuksista alkoivat kiertää yliopistoväen keskuudessa, mutta mistään ei tuntunut saavan varmaa tietoa tehdyistä päätöksistä. Varnitsa aktivoitui herättelemään yliopistoväkeä järjestämällä mielenilmauksen Joensuun kampuksella 14.12.2010. Tapahtumassa puhui opiskelijoita ja yliopiston henkilökuntaa, ja se sai runsaasti huomiota jopa valtakunnallisessa mediassa. Tapahtuman aloitteentekjänä toimi historian opiskelija Katri Perho, Varnitsan hallituksen tuella. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) valitsi Katri Perhon vuoden opiskelijaksi.

       

Kuvat: MTV3:n uutiset 14.12.2010.

Muuta toimintaa

Musiikki

Varnitsalaiset ovat liikunnan ohella olleet aktiivisia musiikin kuluttajia, mutta myös tuottajia. Varnitsalaisia kokoonpanoja on esiintynyt vuosien varrella niin Varnitsan omissa kuin muissakin tapahtumissa. Parin viimeisen vuoden aikana varnitsalaisia on viihdyttänyt mm. poikakuoro, joka on esiintynyt tapahtumissa vaihtelevalla kokoonpanolla, mutta aina selkä suorassa ja äänijänteet auki!

Poikakuoro esiintyi Varnitsan 40-vuotisjuhlassa 18.9.2010.

Varnitsan juhlissa on juhlakansaa viihdyttänyt myös pääosin varnitsalaisista koottu rokkibändi Dirty Gentlemen. He ovat soittaneet pääosin coverbiisejä, mutta kappaleiden kirjo on ollut laaja. Dirty Gentlemen oli muun muassa toinen pääesiintyjistä Varnitsan järjestämissä ensimmäisissä lavatansseissa huhtikuussa 2011. Orkesterin maine on levinnyt myös Varnitsan ulkopuolelle, ja keikkoja on ollut useissa eri tapahtumissa.

Dirty Gentlemen lasiterassin lavatansseissa 2011.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s